Snart nytt år

Tiden rinner verkligen iväg minst sagt! Man hinner knappt med! Snart är det 2011 och jag har knappt lärt mig att skriva 2010 än. Skriver alltid en nolla för mycket... Men men, det ska man väl lära sig också någon gång, för det är några år tills det är flera nollor igen!

Ikväll ska jag uväg till Johanna i Kingelstad (Kingtown) och fira nyår :) Vi blir en liten skara med god mat och sällskap såklart. Det blir inga raketer eller smällare för mig, jag tar med mig tomtebloss som är bättre för miljön, mycket billigare och djuren blir inte rädda för dem :)

Mellan julafton och nu har jag mest tagit det lugnt, umgåtts med familjen, hundarna och varit på en 20-års fest. Jag har nu varit här halva tiden och det har gått fort. Men det är ändå skönt för man kan slappna av eftersom jag har mycket mer tid än när jag bara är hemma över en helg.

Hittade vårt schema för nästa kurs och det påminner mycket om första kursen då vi hade många dagar som vi inte har några föreläsningar på. Vissa bara tisdag och torsdag mfl. Så det finns många tillfällen att åka ner till skåne på :)
På tal om att åka till skåne så när jag åkte ner så blev ju mitt tiåg försenat över 2 timmar och jag fick full reseersättning för det av SJ! 257 kr till godo har jag att köpa resa för och det är ju inte helt fel!

Nu ska jag göra något vettigt!
Vi hörs nästa år och gott nytt år på er :)

// Marica

Julafton avklarad

Igår var det julafton och jag fick jättefina julklappar, som jag redan visste att jag skulle få. (Och en ska jag beställa när jag kommit upp till Karlstad igen) Men det gör inte så mycket, huvudsaken är att man får något som man har nytta av och behöver.
Köpa saker bara för att man ska är jätteonödigt! Denna hets över att man måste måste köpa saker till varandra. Man överkonsumerar alldeles för mycket i detta land. Ångrar mig lite att jag inte köpte något som gick till någon annan, som på reklamen till exempel - avmaskningstabletter/vätskeersättning/poliovaccin tex. Men sådana saker behövs ju hela året inte bara till jul. Hade kunnat skriva en hel bok om det men här blev det bara en liten parantes :)

Ikväll ska vi till mormor och morfar och fira med dem. Men iår har vi bara köpt 5-6 julklapar per familj som vi ska använda till julklappsleken. Har varit på Ö&B och plockat på oss olika saker bara. Mycket enklare och mycket roligare framför allt :)

Snart kommer Farmor och Farfar hit och ska hälsa på innan de kör hem till sig igen.

Nu ska jag göra lite nytta :)

// Marica

HEMMA!

Efter en mycket lång(för lång) tågfärd kom jag till sist fram till skåne :) Allting flöt på smidigt tills tåget stannade utanför Hässleholm och stod still i två timmar... De hade haft problem med växlarna hela förmiddagen i Hässleholm så det stod en massa tåg och väntade på att få komma fram innan vi kunde åka förbi. Jag var framme i Lund runt 15.30. Där hämtade pappa mig och vi körde sen och hämtade Malin och hennes kompis i skolan innan vi körde hem.
Hundarna blev överlyckliga och Loffe berättade om allt som jag missat när jag inte varit hemma. Vilken tur att man har honom :) Nu ska jag vara hemma i hela 20 dagar innan jag åker uppåt igen och jag ska njuta ordentligt!

Imorgon ska jag och Malin till mammas jobb och lämna CV för sommarjobb och sen gå en runda i stan :)

Ska fortsätta mysa med familjen nu!

// Marica