Onsdag

   Dagarna flyger förbi och jag har nu varit Fru Öberg i 4 dagar, det känns jättebra och jag ångrar mig inte ;)
 
   Igår var jag ledig, och fast att jaj var ledig torsdag till söndag förra veckan så kändes det inte som att jag verkligen var ledig eftersom vi hade så mycket att göra. Både före och efter bröllopet. Så igår vek jag tvätt, bakade drömrulltårta (Rogers favorit) och gjorde en god stek till oss. När vi ätit körde vi iväg för att kolla på en grill som Roger fått av mig i morgongåva. Men han får välja den själv så han får den han vill ha :) Han har länge velat ha en grill och när vi flyttar till Asmundtorp så kan vi ha en riktig grill där. Vad är mer manligt än en grill liksom?
 
   Nu på förmiddagen är det rätt lugnt och jag ska försöka ge mig ut och springa en runda, behöver komma igång med det igen känner jag! Nu efter bröllopet och Rogers semester ha vi lagt på oss lite, något jag gärna blir av med snabbt! Jobbar gör jag idag mellan 11.45-18 :)
 
   Vad kul förresten att det var så många som ville läsa om vårt bröllop igår! Hela 181 stycken klickade in här :) Jätteroligt tycker jag, det har jag inte ens varit i närheten av förut ;)
 
Nu ska jag smälta frukosten och sen snöra på mig skorna!
 
// Marica
 
 

När vi blev Herr och Fru Öberg <3<3

   Det hela började med att jag fick ett påskägg med en ros i och en lapp där Roger frågade om jag ville bli hans fru och givetvis svarade jag ja på det. Men det tog ett tag innan jag insåg att vi behövde börja planera, ringa kyrkan och så vidare. Kanske en vecka innan det hände något! Menar vissa planerar sitt bröllop 1-1½ år i förväg och vi hade 5 månader bara!
Men det gick och jag var ibland väldigt tjatig på Roger och irriterad och snurrig! Men jag hade en hel del i huvudet så det var inte så konstigt!
 
   Så blev det dags, den 27 Juli!
Jag vaknade som vanligt vid 6.30 och kunde inte somna om, däremot låg Roger obekymrad brevid mig och snarkade som vilken morgon som helst! Vi gick upp och åt en mysig frukost tillsammans innan jag körde iväg till Asmundtorp för att fixa mitt hår och möta upp mina tärnor och mamma där.
Klockan 9 var vi hos frisören och vid 11-tiden var vi klara.
Hehe, såhär pigg var jag ungefär ;) Min lillasyster Malin hade fixat lite gott bubbel till oss och det var supergott! Alkoholfritt så att vi alla kunde dricka av det såklart :)
Jag blev kallad pudel när denna bilden togs, förstår inte varför ;)
 

Malins frisyr tar form
 
 
Blommor sätts i håret och man skymtar tiaran som jag inte berättat för Roger att jag skulle ha ;)
 

Malins frilla klar
 
 
Linneas frilla klar
 
Min frilla klar
Linnea sminkade oss så fint så :)
 
Här snöras klänningen på av mamma och Malin
 
En hel del snören att hålla ordning på!
 
Fotografen anlände och hon tog en massa bilder på oss innan vi åkte iväg
 

Posade lite vid grannens husvägg :)
 
Vi och den fina bilden som vi åkte med :)
Chauffören Ingela hade ansträngt sig till det yttersta för att matcha bilen  och göra vår dag så bra som möjligt. Vi körde lugnt och härligt till kyrkan och nervositeten smög sig på mer och mer ju närmre vi kom! Jag kommer ihåg att jag kollade på klockan hela tiden och räknade ner!
 
Här är vi i kyrkan, SÅ nervös jag var! Jag höll Rogers hand jättehårt och skakade buketten i den andra!
Vigseln varade i ungefär 30 minuter med det kändes som 5! Det gick så himla fort och rätt som det var så var vi gifta :)
 
Här knäfaller vi och prästen Bertil Rubin välsignar oss :)
 
Vi blev bombaderade med ris utanför och sedan lyckoönskade och kramade av alla våra underbara gäster
 
Sen den obligatoriska kyssen <3
När vi var klara utanför kyrkan gick vi ner till Rogers mammas grav där vi tog lite bilder och Roger lade även sin kavajblomma på gravstenen. En mycket känslosam stund och vi kände att hon var med oss <3
 
Hela följet, Malin, Linnea, jag, Roger och Rikard :)
 
Vår Chaufför Ingela
 
Plojbilder blev det också :)
 
Fina vi <3
 
Lite bilder bara på mig blev det också
 
<3<3
 
   Efter fotograferingen åkte vi bort till lokalen och hälsade på alla våra gäster och drack lite bubbel och åt snittar med dem :) Alla berömde min klänning och sa att jag var jättevacker, jag kände knappt igen mig själv men kände mg så himla fin!
   Vi minglade runt bland gästerna och sen satte vi oss vid bords och åt den goda maten som Marie fixat till oss. Jag fick inte ner så mycket mat, både för att jag var så himla lycklig och för att det var fruktansvärt varmt i lokalen. Maten var jättegod och uppskattades av alla vilket var jätteroligt!
Under middagen så hölls det lite tal och lyckoönskningar från släktingarna och det kom en och annan tår. Jag och Roger fick även hoppa upp och ner på stolen när vi pussades ståendes på den, vid bordet och under bordet ;)
   Efter middagen var det många som gick utanför lokalen och det var tur att vädret var jättefnt så att vi hade den möjligheten. Just vädret var i lite oroliga för då det regnade på förmiddagen, men vi klarade oss och det är jag så himla tacksam för!
   Hela kvällen gick så otroligt fort men det hanns med att lyssna på skivan från möhippan, som inte lät så bra som jag trodde, vi öppnade paketen vi fick och dansade även brudvalsen.
   Tårtan hade Marie också gjort och den var riktigt god! Jag brukar inte gilla tårta men denna innehöll inte grädde som smakade grädde. Vi åt av den även dagen efter och den var fortfarande lika god!
 
   Sen blev det dags för alla ogifta tjejer att fånga buketten, jag tog en tärnbukett eftersom jag ville spara brudbuketten och torka den. De radade upp sig och min tärna Linnea lyckades fånga den! Så nu vet vi vem som ska ha bröllop nästa år ;)
Roger plockade sen av mitt strumpeband och radade upp alla ogifta killar, där lyckades min farbror och Gudfar fånga det. Så det blir trevligt att få gå på två bröllop nästa år ;) Nu har ni lite press på er!
 
   Nån gång här gick jag hem och bytte klänningen för jag var helt genomsvettig i brudklänningen och vi startade upp dansgolvet och dansade lite. Lite innan 12 började gästerna att dra sig hemmåt och det tunnade av mer och mer. Mamma, pappa, Malin, Dennis och Rogers mormor och morfar stannade kvar till sist och hjälpte oss att bära in presenterna i lägenheten. Roger bar mig över tröskeln som det ska göras och vi sa hej då till de sista gästerna. Innan vi gick och lade oss så duschade vi av oss alla svett och somnade sen direkt innan vi hann reagera knappt.
 
   Dagen efter vaknade jag vid 6.30 och kunde inte somna om. Så jag gick upp och sen vaknade Roger krt efter. Vid 8-tiden var vi i lokalen och började städa. Mamma kom sen och hjälpte till och senare kom Sonja och Poul och hämtade upp saker. Vi körde hem en massa saker och lite senare åkte vi till Kingelstad där vi badade och åt resterna av maten tillsammans med vännerna där :)
 
   Jag kan skriva det hur många gånger som helst och på hur många sätt som helst men jag vet inte hur jag ska kunna tacka nog för alla som hjälpt till på olika sätt! Samt tacka alla gäster som vi hade som var med och gjorde vår bröllopsdag helt fantastisk!
Tusen tusen tack till er allihopa! Detta blir en dag som vi för alltid kommer att minnas och titta tillbaka på för resten av våra liv <3
 
   Nu väntar bröllopsresan i höst, vi ska bara bestämma oss för vart vi ska åka. Det ska vi försöka bestämma oss för inom kort för vi ser fram emot det jättemycket! Vi fick ihop till en bra slant så det kommer bli en fin resa :)
 
   Livet som gift är inte olikt det som ogift än så länge, men jag gillar det jättemycket och ser fram emot resten av livet som vi ska tillbringa tillsammans <3

Möhippan!

  Jag borde ju ta allt i rätt ordning så här kommer först om hur min möhippa gick till :)
 
   Jag hade så dåligt samvete för att jag lyckades sabba överraskningen genom att ta på mig att byta till mig ett annat jobbpass som jag sen fick byta tillbaka den dagen det var tänkt för möhippan! Det förstörde själva grejen lite faktiskt!
Men hur som helst så kidnappade mig på jobbet efter att jag slutat jobba. Jag fick utstyrseln i handen och sen fick jag byta om för att sen komma ner och visa upp mig ute på parkeringen utanför jobbet... Lagom pinsamt, samt att mina kollegor hade sett mig. Men det hör ju till såklart. Jag fick lite mat i mig som de fixat och ett glas som fylldes på med vin på vägen. Vi körde mot Helsingborg och jag var orolig för vad de skulle utsätta mig för. Tankarna gick runt en massa! Precis som de gjort hela dagen eftersom jag visste att de skulle hämta mig den dagen. Vi kom till sist fram till Helsingborg och stannade utanför något som hette MMW Studios. Jag såg bara namnet och trodde att vi skulle fotas, men SÅ fel jag hade! När han öppnade dörren så såg jag ett kontrollrum och förstod snabbt att vi skulle sjunga. Medans vi väntade på att få komma in blev jag bombad med kameror och fick måla en tavla med valritt motiv. Min konstnärliga sida är inte så stor och man kunde precis urskilja vad det skulle föreställa för något. Denna tavla skulle jag sen sälja på stan till någon. Så orolig jag blev, i bästa fall kanske någon skulle tycka synd om mig och jag fick betala någon för att ta sig an den ;)
Han som ägde studion kom ut efter ett tag och sa att vi kunde komma in och börja. När vi kom in fick jag veta att vi skulle sjunga två låtar, "Roger tycker om mig" och "Du är min man" Vi började med att sjunga allihop och sen fick jag sjunga själv på båda låtarna. Det lät hyfsat bra när jag hörde mig själv där och tänkte att det inte skulle bli så jobbigt pinsamt att spela upp den på bröllopet men jag hade fel där också. Mer om det senare... När vi var klara så skulle studiokillen fixa ihop skivan och bränna låtarna på den så vi gick iväg och köpte glass på statioil så länge. Därinne tittade personalen väldigt konstigt på mig och jag passade på att posa i en solstol med strand och hela köret. Hehe, man måste ju bjuda på sig lite ;)
Sen satte vi oss utanför och avnjöt glassarna. När vi gick tillbaka till studion så gick vi över en stor väg och folk tutade och vinkade på oss en massa, mest mig misstänker jag, och det kändes en aning pinsamt. Men tänk hur det hade varit om vi till exempel hade gått runt på Väla. DET hade varit så mycket värre ;)
Vi fick sitta ett tag och vänta i studion men fick till sist skivan och körde sen vidare till Gröningen där vi spelade minigolf och givetvis var det en jättefin kväll så det var jättemycket folk där! Men jag hade vid det laget börjat vänja mig vid uppmärksamheten så det var helt okej ändå. Jag kom tvåa och var väldigt stolt över det då minigolf inte heller är min starka sida. När vi spelat klart där så gick vi vidare mot en restaurang som såg ut som en tågvagn och det var så fin utsikt! Men den fick inte så högt betyg för servicen och maten där då det tog lång tid innan vi fick både den och drickan. Men maten var rätt god i alla fall :)
   När vi sen var klara där så gick vi tillbaka till bilarna och åte in till stan och jag skulle försöka sälja min tavla. Vi träffade ganska snabbt på ett killgäng och en av dem nappade direkt och jag fick hela 20 kronor för den! Dock ville han inte ha den så jag fick tillbaka den igen.
När jag klarat mitt uppdrag trodde jag att jag skulle få slippa undan något mer uppdrag men icke! Jag fick i uppdrag att få fatt i så många lappar från killarna ute på stans kalsonger som möjligt. Detta trodde jag aldrig skulle gå men jag hittade ett killgäng till på 6 personer och de ställde upp direkt utan att tveka. Sen gick det lite trögt och sen lyckades jag få ihop tillräckligt många för att bli godkänd. Hela 12 stycken fick jag ihop!
Vi avrundade kvällen inne på en pub och sen kom Roger och hämtade mig och jag somnade sen gott :)
Tyvärr hade jag huvudvärk under kvällen men jag kämpade emot och gjorde så gott jag kunde :/ Trots huvudvärken hade jag en jätterolig kväll och det var så bra gjort alltihop :)
Tack Linnea, Malin, Evelina, Carro, Sara, Cornelia och Sofie <3<3
 
// Marica