Halsbränna...

... den blir bara värre och värre nu så jag var tvungen att köpa något mot det på apoteket idag. Men när man bara vill kräka för att det bränner så mycket i halsen så är det okej tycker jag. Jag måste ju kunna må bra när jag jobbar och kunna äta... Så jag tog av det när jag kom hem men jag vet inte om det hjälpte särskilt mycket, hoppas det blir bättre imorgon!
 
   Jag slutade 16.00 idag och när jag kom hem hade Roger varit ute och fiskat med pappa och de hade fått hela 5 fiskar! En torsk och fyra sillar, torsken hade han panerat och förberett men sillen ska hans pappa få.  Dock var det ingen stor torsk så vi gjorde köttbullar till middag också. Men det var hur gott som helst! Första gången som jag äter egenfångad färsk torsk ;)

När vi ätit så tog vi cyklarna och cyklade bort en bit hemifrån och plockade fläder. Eller rättare sagt så var det Roger som plockade för det buskarna var placerade i en backe så det var inte så lätt att plocka dem. Jag vågade inte utsätta mig för det ifall jag skulle trilla.
Sen kom vi hem och vi köpte citron och socker som jag sen kokade upp och blandade ihop med flädern. Nu ska vi bara vänta 3-4 dagar på att den ska bli god!
 
 
Håll tummarna!
 
// Marica
 

Trött!

   Lite tjatigt, men det är verkligen så det är för mig just nu. Är så trött hela tiden, jag kan ta mig upp från sängen utan problem men jag blir liksom inte pigg!
   Tidigt vaknar jag ju dessutom! I morse hade jag jätteont i ett av mina knän men det la sig sen när jag rört på det lite. Sen ryggen ska vi inte snacka om, aj aj aj! Jag förstår inte hur jag kan ha så ont när jag vaknar! Vi har en superduper säng och jag har en gravidkudde men ändå får jag jätteont. Tråkigt är det! Men en tröst är att det försvinner om 10 veckor ;)
   Det kommer bli jättetomt utan sparkarna och magen ändå. Jag är så van vid det nu <3 Vi vill ju ha fler barn så jag lär få uppleva det igen som tur är.
 
   Annars har jag jobbat 8-14.45 idag och dagen gick ganska fort. När jag kom hem så hämtade jag Fuji och sen kom Roger hem från Höganäs där han tränat pingis och spelat minigolf med en kompis. Då startade han grillen och vi åt flintastek med potatiskrokettet. Sååå gott det blev och jag blev jättemätt!
 
 
Lite såhär känner jag mig dygnet runt...
// Marica

Glukosbelastningen!

   Gott? Nej men det var inte så att det inte gick att dricka i alla fall. Det skulle ju ner så det var bara att svälja den där sockerblandningen.
   När jag suttit där nästan två timmar så kom min barnmorska in och vi pratade lite om hur jag mådde och hur mycket jag vägde och så vidare. Sen fick jag lägga mig på britsen när hon mätte magen och konstaterade att måttet var 27 cm, förra gången var det 23. Jag får så oftakommentarer av både kunder och andra där de tycker att jag är så himla stor! Men enligt kurvan så följer jag den perfekt! Varken mer eller mindre så jag är precis så stor som jag förväntas vara... Jag har aldrig gillat att väga mer och att hela tiden få höra hur otroligt stor jag blivit är inte så speciellt kul.
Blodtrycket var lågt och bra, det har det ju varit hela tiden. Sen lyssnade hon även på hjärtljudet och hon stod så länge och lyssnade att jag trodde något var fel. Så jag blev lite nervös där ett tag! Men hon sa sen att det lät hur fnt som helst så då blev jag lugn.
Jag fick även en ny tid den 11 juni innan en sköterska kom och ropade på mig för att det var dags att göra sockertestet. Det visade sig vara mycket bra också. Järnvärdet var lite lågt men jag började känna av det för en vecka sen ungefär och då tog jag järntabletter så det ska säkert bli normalt snart igen.
   Jag fick också en lapp där jag ska fylla i om vilken BVC vi ska gå på med Bulan sen och det visade sig atthär hos dstriktssköterskan, pecis nedanför oss, har de BVC så vi kommer att ha jättenära dit sen! Hur perfekt som helst! Så den lappen har jag fyllt i och ska posta senare.
 
Innan jag körde från stan så gick jag in på H&M där jag köpte två nya mjuka BHar. Det behövdes verkligen och det ska bli skönt att slippa gå med något som klämmer och sitter åt.
På vägen hem stannade jag till hos mamma och pappa där jag släppte ut hundarna och tog sen Fuji med mig hem. Hemma somnade jag på soffan och sov nästan i 2 timmar. Det tog verkligen på krafterna att vara iväg idag! Den där sockerblandningen gjorde mig helt yr i huvudet och Bulan sparkade jättemycket ;)
 
   Roger har tappat upp ett bad och jag funderar på om jag ska spela en runda Mario, det var jättelängesen! Dock brukar jag inte ha så mycket tålamod och tröttnar när det inte går vägen för mig ;) hehe.
 
Ha en fortsatt bra dag!
// Marica