Runt 40 dagar kvar

   Beroende på när vi får tillgång till huset kan vi säga att det är ungefär 40 dagar kvar! Tiden har gått ganska snabbt ändå. 

Så därför bestämde jag mig för att packa ner lite skålar osv som vi inte använde så ofta. Sen vingladen och de andra finglasen vi har i skåpet som bara står där kunde vi ju också packa ner. Sagt och gjort!
Det slutade med att vi packade ner alla möjliga saker i tre timmar och det blev 20 lådor... Några fler än jag räknade med! Men nu är det nerpackat i alla fall och vi slipper packa ner det sen. 

Imorgon ska lägenheten besiktigas inför avflyttningen. Det känns bra att vi får reda på om det är något vi ska åtgärda osv innan vi flyttar så vi inte behöver betala för det sen om vi ändå hade kunnat fixa det. 
Vi funderar fram och tillbaka på om vi ska flyttstäda själv eller om vi ska anlita en firma. Vi sparar en del på att göra det själv, men samtidigt hade det varit så himla skönt att slippa de timmarna här. När vi istället kunde lagt det på att fixa i huset. 
Vi får se hur vi gör helt enkelt!

När jag var och släppte ut mammas hundar så tog jag med mig Loffe hem. Det är fortfarande så tomt utan hund och Roger ska jobba natt så det är skönt med lite sällskap. Fast han sover i soffan så är det vetskapen om att han finns här som gör att jag sover bättre :) 
Elise mår dessutom bra av att få umgås med en hund. Loffe är så himla snäll, men samtidigt så försöker vi få Elise att förstå att man ska låta hunden vara om han lagt sig under bordet tex. Då vill han ju vara ifred. Svårt att säga om hon förstår men det skadar ju inte att börja tidigt eftersom vi vill ha en egen hund sen. 


Elise med sin snygga morgonfrilla ;) 

5.30 - okristligt tidigt!

   Runt 5.20-5.30 står där en solstråle in i vårt sovrum - rakt på Elise säng... Vad händer då? Hon vaknar såklart. Men jag klandrar henne inte för det är naturligt att vakna till solen. Men det är ju så himla tidigt... jag somnade lite innan 23 igår och det är för få timmar med sömn. Hoppas Elise kan somna om en timme eller nåt så kanske jag kan få sova lite till i alla fall. 

Ikväll ska jag jobba tre timmar så det blir att möta Roger i dörren innan det är dags. Men det blir lite pengar samt att jag sparar lite mammadagar. 

Jag fick igår mitt schema för sommaren och det blir en del jobb för mig och det är bra så vi kan få in pengar till huset. Till möbler och en massa annat som behövs.  
Längtar så himla mycket till vi får huset. Det är bara lite mer än en månad kvar nu! 

Annars blir det en lugn dag idag. Vi ska gå en runda med mamma och hundarna är tanken :) 

Ha en bra måndag och fortsatt vecka! 

//Marica


Vårt "rena" Svenska fina kranvatten...

  Jag blir rädd när jag byter filter i vår vattenrenare! De säger att vårt svenska kranvatten är så himla bra och prosbelönt - men så är det i själva verket inte!

   I min kran får jag ut ett vatten som innehåller kemikalier från reningsverket, läkemedelsrester samt andra kemikalier. Som på något vis hamnat i naturen på grund av människan, för att sen sippra ut i bäckar och drag! Så hamnar det i vårt kranvatten. Det farligaste är att det inte syns att det innehåller allt detta! 
Förutom om man har ett filtersystem som vi har såklart. 

Varför är detta så farligt då?
Jo! Läkemedelsresterna kan vara till exempel p-piller, smärtstillande tabletter som runnit genom kroppen samt hur många olika som helst som vi människor proppar i oss. 
Om man kollar på vissa fiskar i vattendragen så är de ofta sterila och/eller tvekönade på grund av p-piller rester. Detta är såklart inte bra för då dör ju fiskarna ut! 
En forskare i en dokumentär om kemikalierna runt om oss sa på skämt: 
-Det är ju ingen risk att fiskarna är deprimerade eller har huvudvärk i alla fall... 
Så hemskt att det ska drabba dem! 

Kemikalierna då?
Flour, klor mfl finns i för höga halter i vattnet. Många av dessa kemikalier kan leda till cancer och utvecklingssvårigheter samt bokstavs sjukdomar som adhd m.m. 
Under hela livet fyller man på kroppen med allt detta och det lämnar inte den! 
Utan stannar kvar och när det sen är en viss mängd kommer sjukdomarna. Då är det så dags! 

Alla gör ju som de vill och det finns ju mer än cancerframkallande ämnen i bara vattnet! Plast, oekologiska grönsaker och frukter tex. 
Allt går tyvärr inte att undvika, men vi i vår familj gör vårt yttersta för att vi ska få så lite sånt som möjligt i oss. Speciellt Elise är vi extra rädda om och vill ge henne en bra grund att stå på i livet. 
Sen att hon växer upp med det tänket är en bra gåva att ge henne är vi säkra på <3 Efter 6 månaders filtrerande ser filtret ut såhär!