Vårt "rena" Svenska fina kranvatten...

  Jag blir rädd när jag byter filter i vår vattenrenare! De säger att vårt svenska kranvatten är så himla bra och prosbelönt - men så är det i själva verket inte!

   I min kran får jag ut ett vatten som innehåller kemikalier från reningsverket, läkemedelsrester samt andra kemikalier. Som på något vis hamnat i naturen på grund av människan, för att sen sippra ut i bäckar och drag! Så hamnar det i vårt kranvatten. Det farligaste är att det inte syns att det innehåller allt detta! 
Förutom om man har ett filtersystem som vi har såklart. 

Varför är detta så farligt då?
Jo! Läkemedelsresterna kan vara till exempel p-piller, smärtstillande tabletter som runnit genom kroppen samt hur många olika som helst som vi människor proppar i oss. 
Om man kollar på vissa fiskar i vattendragen så är de ofta sterila och/eller tvekönade på grund av p-piller rester. Detta är såklart inte bra för då dör ju fiskarna ut! 
En forskare i en dokumentär om kemikalierna runt om oss sa på skämt: 
-Det är ju ingen risk att fiskarna är deprimerade eller har huvudvärk i alla fall... 
Så hemskt att det ska drabba dem! 

Kemikalierna då?
Flour, klor mfl finns i för höga halter i vattnet. Många av dessa kemikalier kan leda till cancer och utvecklingssvårigheter samt bokstavs sjukdomar som adhd m.m. 
Under hela livet fyller man på kroppen med allt detta och det lämnar inte den! 
Utan stannar kvar och när det sen är en viss mängd kommer sjukdomarna. Då är det så dags! 

Alla gör ju som de vill och det finns ju mer än cancerframkallande ämnen i bara vattnet! Plast, oekologiska grönsaker och frukter tex. 
Allt går tyvärr inte att undvika, men vi i vår familj gör vårt yttersta för att vi ska få så lite sånt som möjligt i oss. Speciellt Elise är vi extra rädda om och vill ge henne en bra grund att stå på i livet. 
Sen att hon växer upp med det tänket är en bra gåva att ge henne är vi säkra på <3 



Efter 6 månaders filtrerande ser filtret ut såhär! 


Kommentera här: