Ullared igår!

   Klockan ringde runt 5.30 igår morse och då gick jag upp och startade vattenkokaren till Elise. Knappt en timme senare åkte vi mot Ullared för att hitta det bästa fyndet :)
 
Lite efter 8 var vi framme och det var lite kö in men vi behövde inte stå och vänta. Först gick vi till julavdelningen där vi hittade julgardiner, dukar, julstjärnor och ljusstakar. Sen blev det babyavdelningen där vi hittade lite till Knut och lite annat skoj :) Efter den avdelningen var vi tvugna att lasta av i bilen för ljusstakarna och en barngrind tog upp en massa plats! Så vagnen var rätt så full.
Det blir mer och mer verkligt att han snart är här! Kan nog inte riktigt förstå än att vi snart har två små busar härhemma <3
 
Det fylldes snabbt på med folk och Roger gillade inte det alls, enligt honom skulle det bli en rekorddag och såg lite panikslagen ut emellanåt ;) Men visst så var där mycket folk men det hade kunnat vara mycket mer!
Men han blev glad efter att ha hittat en högtryckstvätt för nästan 1500 kr billigare än på tex  Bauhaus. Så han var jättenöjd.
 
Vid 11.30 kom Rogers pappa och fru, då bestämde vi att vi skulle träffas kl 13 och käka i restaurangen. Elise lyckas fylla blöjan överfullt och jag stod i kö i 10 minuter vid toaletten innan jag kunde byta den. När jag precis bytt och klätt på henne så fyllde hon den igen plus att hon la en del utanför. Hon har ju haft tänder på gång ett tag nu och i samband med det brukar hon bli dålig i magen. Så det var väl bara en tidsfråga egentligen innan hon skulle bli det denna gången också. Lite dålig tajming bara att bli det när vi är iväg på ett sånt ställe... Men det är ju inget att göra åt utan bara byta blöjan och se glad ut, Elise somnade sen gott i vagnen och sov under tiden vi åt också. När hon vaknade fick hon en pannkaka och då kunde vi shoppa vidare igen.
Hon höll humöret uppe och tyckte nog att det var spännande med allt folk runt omkring samt alla saker man kunde titta på. Jag själv hade tyckt att det var dötrist att bara sitta där och titta men hon var fantastiskt duktig. Hon gillar nog Ullared helt enkelt <3
 
Vissa saker hittade vi som vi skulle ha och andra som vi inte egentligen skulle ha blev det också. Sen var det lite  vi helt glömde att kolla på! Det blir nog lite så när det är mycket folk där, man orkar inte knöka sig emellan ännu en gång med barnvagn, kundvagn och gravidmage.
Vi får ta en runda till dit i början på året kanske när det är lugnare. Då känns det okej att ta med Knut dessutom :)
 
Runt 16.30 åkte vi hemåt igen och Elise somnade efter en stund i bilen och sov hela vägen. Vi packade in allt i huset och sen kom mamma och pappa och hämtade det som vi köpt till dem. Vid 22 kom vi i säng sen och somnade gott alla tre.
 
Det blev en mycket lyckad dag och så himla mysigt att vara iväg med familjen <3
 
 

BM besök v 34

   I tisdags var jag på kontroll hos barnmorskan igen. Denna gången var min vanliga barnmorska hemma med sjukt barn så jag fick träffa en annan, men det gick lika bra. Jag vet ju vad det handlar om och alla där kan ju svara på mina frågor.
Allt var hur som helst bra, magen hade inte växt sen förra gången men det kan bero på att de mätt olika bara. Mitt järnvärde var lite lågt men jag slarvar ju med tabletterna så det kan vara en förklaring. Så bättring på det så ska det snart vara bättre :)
Mitt blodtryck konstaterades lågt igen och det är så kul när de kommenterar det. "Jaha, en riktig lågtryckare minsann"
Knuts hjärtljud var också bra och han ligger fortfarande med ryggen åt vänster och huvudet ner. Elise låg ju alltid åt höger så det är kul hur olika det kan vara!
 
Jag pratade med henne om förvärkarna jag hade förra veckan och hon sa att om de inte lugnar sig när jag vilar och tar det lugnt samt fortsätter göra ont så ska jag ringa förlossningen och rådgöra med dem.
Skulle det bli oftare så kanske vi skulle fundera på att ha Elise på dagis de dagar som Roger jobbar. Men det har varit mycket lugnare nu sen sist så förhoppningsvis ska det fortsätta så ett tag till :)
 
 

Gulliga Elise ❤

   Idag när vi hämtade Elise på förskolan så kom hon springandes till mig och kom upp i famnen. Sen vände hon sig mot den ena pedagogen och vinkade och sa "hej då" direkt! 
Hon vet verkligen vad som gäller där nu och hur det funkar på förskolan. Det märks att hon faktiskt trivs där fast att hon fortfarande blir lite ledsen när vi lämnar henne.