Julen 2016

Då var denna julen förbi!

Det går lika fort varje år och jag är lika förvånad nu som alla andra år av hur fort det går. 
Vi var iväg på tre julfirande. I Höganäs hos Rogers pappa, hemma på julafton och igår hos Rogers mormor och morfar. 

I Höganäs åt vi julmat, drack glögg och såklart kom även tomten med julklappar. Elise och Colin fick bland annat vars en balans-cykel. Elise hade pratat om att hon ville ha en gul cykel av tomten och det fick hon. Colin fick en traktor och dumpar,  Elise Mylittle Pony saker, båda fick spade, kratta och sopborste samt pulka. Väldigt användbara saker som de kommer att ha nytta och glädje av länge! 

På julafton träffades min pappas släkt och min mormor och morfar hemma hos oss. Det krävde en massa planering och fixande. Dagen innan var mamma, pappa och Malin här och hjälpte till. 
På julaftons morgon sov barnen länge och jag väckte Elise lite innan 9. Då hade tomten varit här och lagt ett paket i hennes säng. Hon blev väldigt förvånad och glad. 
Lite senare började vi städa det sista och fixa. Vid 13 kom mamma och pappa med sina hundar. (Hundarna fick va i vår tvättstuga) vi fortsatte med förberedelser och lite innan 15 kom de första gästerna. Vi tittade på kalle tillsammans och drack glögg. Efter kalle blev det mat och mycket mat! 
När alla ätit sig mätta och vi plockat undan delade jag upp gästerna i lag. Sedan var det tävlingsdags. Ett julquiz som jag satt ihop med lite kluriga frågor med musikinslag. Jag tror att alla uppskattade det och tyckte det var roligt.
När vi tävlat klart blinkade jag till han som skulle va tomte och han gjorde sig klar. När han knackade på dörren förstod Lucas och Elise att det var han som kom. De var båda lite rädda och avvaktande men när de sen fick presenter tyckte de att det var okej ändå. De fick en massa fina presenter. Kläder, böcker och leksaker! 
När alla klapparna va öppnade blev det dags för tomtegröt och godis m.m. 
Lite senare började gästerna åka hem och barnen somnade väldigt gott efter en rolig dag ❤

Igår var vi och firade jul hos Rogers mormor och morfar där vi åt kalkon. Mycket gott och vi rullade nästan hem. Barnen lekte med sin kusin Alwin och somnade båda i bilen när vi körde hem. De sov ända till 8.15 idag så trötta var de! 

Julen är verkligen en mysig högtid och fast att vi höll i julafton försökte jag njuta lite. Ta det lugnt och umgås med släkten. 
Det glittrar i barnens ögon när de ser vad som händer och när äntligen kom. Något vi pratat om hela december! 
Längtar redan till nästa jul ❤

Trötta barn efter julbord igår

Jag har själv en klocka inprogramerad i hjärnan. När båda barnen ammade på natten vaknade de vid ungefär samma tid varje natt. Men sen när det slutade så fortsatte jag att vakna - trots att de sov hur gott som helst! 


Så det är kanske inte så konstigt att barnen har en likadan. Så trots att det var väldigt intensivt igår och de somnade runt 21 så vaknade de vid 7. Dessutom vanade Elise i natt flera gånger och bara skrek. Det gick inte att lugna henne och jag förstår inte varför? När hon vaknat fyra gånger och klockan va 4 tröttnade jag och hon fick välling. Då somnade hon och sov till 7. 
Men eftersom hon va vaken inatt så var hon nu jättetrött redan. Samma för Colin eftersom de inte fått tillräckligt med timmar inatt. Jepp så de sover "middag" redan.... Det blir så fel när de sover konstiga tider. Hoppas vi kan vända rätt det sen. 

Hur som helst var vi på julbord igår hos Linnea, Robin och Edvin. Så himla mysigt och riktigt gott! Jag hade så ont i magen när vi körde hem. Haha men det hör nog till när man ätit julbord. Jag åt bara lite av godiset så det var den vanliga maten som var boven. 
Men det hör nog till. 
Barnen hade jätteroligt och lekte så fint. Det var så gulligt för de tre pojkarna som är födda inom loppet av tre veckor gick nu runt överallt. Så himla söta ❤ 
Vid 20 tiden började vi packa ihop för Roger skulle iväg och jobba natt. Jag lämnade av honom hemma och körde sen och hämtade Tyke i Asmundtorp där han haft jättekul med kompisarna. Han är fortfarande trött! 

Från i morse när de var nyvakna och busiga ❤

Colin 1 år!

Skriv inläggstext 

Ikväll är det ett år sedan Colin kom till världen. Jag vaggade av och an på Helsingborgs BB och Elise varmagsjuk  hemma. Det var hemskt att behöva åka ifrån henne när hon var så dålig, men va gör man? 


Jag förstår inte vart detta året tagit vägen! Colin är idag en pigg, sprallig, glad och jättecharmig kille med glimten i ögat. 
Förra veckan började han att gå och nu går han mer än han kryper. Precis lagom till ett årsdagen ❤ 
Han överraskar oss varje dag och jag är så glad för att få vara mamma till detta energiknippe. 

Vi älskar dig oändligt och kommer finnas där för dig i vått och torrt när du behöver oss ❤