Ligger efter...

Idag var det dags för fjärde tillfället med valpkursen. Vi tränade mycket på att hundarna skulle följa oss.
Det vill säga att de ska välja att vara hos oss istället för de andra på kursen.
Så fort hunden drog ut i kopplet så skulle vi stå och vänta ut hunden. På detta sätt får hunden själv lista ut hur den ska göra för att få belöning och den förstår det bättre. Dessutom slipper man tjata på den och hunden hör dessutom inte om man kallar på den i det läget eftersom den har full fokus på något annat.
Tyke förstår detta mer och mer. Vi har tränat väldigt dåligt dessa 2 veckor som vi varit (är) sjuka. Men det märktes idag att det är det som krävs för att det ska bli skillnad.
Så det ska bli bättring minsann!
Man kan inte förvänta sig ett hundraprocentigt resultat om man inte ger 100 %!

Ikväll var jag och Tyke ute och tränade på just detta och han är faktiskt väldigt duktig. Det är svårare på hundklubben med all störning där, men det är ju det vi vill att han ska lära sig. Så vi får träna vidare :)

Tyke just nu på den övre bilden och Tyke bär vi fått hem honom, runt 9 veckor gammal. Oj vad han växer!

En eftermiddag på leos lekland!

Eftersom Roger är ledig till söndag denna veckan så ville vi passa på att åka iväg och göra något med barnen. Vi tänkte åka i tisdags men barnen och jag var väldigt förkylda fortfarande och vi hade Elise hemma från dagis. Så vi hoppades att det skulle vara bättre på torsdagen.
Båda barnen var mycket piggare igår (torsdag) så vi bestämde oss för att köra.
Vi frågade även en kompis med son om de ville med.
Efter att barnen fått sova middag körde vi dit och träffades vid 14-tiden utanför Leos lekland i Helsingborg.

Barnen hade jättekul och Colin var i himmelriket när vi satte honom i bollhavet! Han älskar verkligen bollar just nu.

Den stora rutschkanan där åkte Elise säkert 20 gånger och hon tyckte att det var så himla roligt.
Vi kommer absolut att åka dit fler gånger. Att barnen får klättra och använda sin kropp på olika sätt är jättebra. Sen hade de mat och fika där också så man kan pausa emellanåt i all lek. Det fanns en speciell avdelning för barn 0-4 år där det var lite lugnare samt på marknad för de minsta.

Vid 18 åkte vi hemåt igen och barnen somnade gott I bilen ❤ Tyke var hemma hos mamma och pappa när vi var iväg och han har nog haft lika roligt som barnen.

Nu räcker det...

Jag är trött på förkylningen nu...
Innan jag blev sjuk hade jag kommit igång med träningen ordentligt och fått in det i rutin. Nu är det över en vecka sen jag tränade sist och det är riktigt drygt...

Jag vill träna och bli piggare och starkare.