Agilitykurs!

   Som jag längtat! 

Vi gick ju en valp-agilitykurs i våras och missade nybörjarkursen som startade därefter för att Tyke inte hann fylla ett år. 
   Instruktören vi gick för var så bra men skulle byta klubb. Så vi anmälde oss till hennes nybörjarkurs i Bjuv och den började i onsdags. Vi var 7 ekipage och det känns perfekt eftersom man får mycket tid och uppmärksamhet. 
Eftersom det var första kurstillfället så gjordes det ett lydnadstest för att kolla så att hundarna kunde vara lösa samt hur de var mot andra hundar.
Vi gick slalom mellan varandra i en ring samt inkallning genom gruppen. Jag var lote orolig för vi har inte tränat jättemycket och Tyke älskar ju andra hundar. Men han sprang jättefint till mig på inkallningen och var jätteduktig på det andra också. Alla blev godkända och träningen fortsatte med lite grunder där vi fick med oss hunden samt skickade hunden runt en kon. Något som senare blir till att skicks hunden mot ett hinder. 

Jag är så taggad på detta och det märks att Tyke tycker att det är riktigt roligt. Förhoppningen är att kunna tävla så småningom. Känner vi oss mogna blir det kanske till våren :) 

Kommentera här: