Öroninflammation och en stolt mamma 👍❤

   Natten mellan torsdag och fredag vaknade Elise och skrek i panik. Hon bara skakade och skrek för allt vad hon hade. Det gick inte att få ur henne vad som gjorde henne så ledsen men efter en stund när jag frågade var hon hade ont så pekade hon på örat. Jag anade att hon hade fått öroninflammation så hon fick Alvedon och när smärtan släppte sov hon hel natten. 

Hon vaknade efter Colin på morgonen och då hade det runnit ut en gul/brun vätska ut örat. Jag misstänkte att trumhinnan kanske spruckit så det var nog bäst att kolla med vårdcentralen. Hon var som vanligt annars, pigg och glad. Lite öm när jag tryckte in öronsnibben bara. Så jag tvekade lite innan jag ringde. 

Jag fick en tid till henne och mamma följde också med. Läkaren visade oss till ett "öronrum" där de hade instrument till att titta i öron med. Han kikade först i det friska örat och kunde se att hon hade vätska däri. Men menade att det kunde bero på att hon är förkyld. 
Sen i det örat som hon reagerat på kunde han inte se något alls för där var så mycket smuts i det. Så han förklarade på ett himla bra sätt för Elise vad han skulle göra. Använda en sug för att få ut allt och då kunna se bättre. Han visade hur den funkade på hennes hand och sen satt hon helt stilla under tiden. Inte ett ljud sa hon fast att hon måste haft rätt ont.
När läkaren sen tittade i örat kunde han se att trumhinnan spruckit och att där var en ordentlig inflammation i örat. 
Så magkänslan hade rätt, fast att hon inte hade mycket till symptom på morgonen var det tur jag ringde vc. Hade det gått över helgen hade hon blivit ordentligt sjuk ❤

Hon fick utskrivet penicillin och öronproppar. Tre gånger om dagen ska hon ha penicillin och det är inte så populärt. Men det går fort och hon måste ju ta det. 


Sötrumpan ❤

Skriv inläggstext 

Igår var vi och hälsade på hos min mormor och morfar i Kvärlöv. På vägen dit släppte vi ut mammas hundar och hämtade Lovis. Colin passade då på att somna i bilen och när vi sen kom hem så var han jättepigg och skulle inte sova nån middag. 

Kl 15.30 somnade han efter att ha gnällt länge. Då på min rygg i bärselen. Vi förflyttade honom till sin säng och där fick han sova en timme. Sen somnade han vid 22.30... 
Det blev helt fel dygnsrytm för honom och den ska vi försöka fixa till idag. 
När han och jag satt uppe så bökade han mest runt men till slut somnade han så som ni ser på bilden. Det ser så himla mysigt ut när han ligger så. Elise gör det också fortfarande ibland. 
Goa killen ❤

Pratglad tjej!

Vår goa tös hon pratar HELA tiden nu!

Om allt! Hon kommer ihåg när hon var magsjuk för två månader sedan tex. Att hon kräkte i en spann och att hon då fick titta på film på plattan. Vad hon gjort på dagis, när vi träffade mormor/morfar/farfar/farmor sist, att hon ska leka med Lucas en dag osv. 
Sen kommer samma sak igen när hon kör igenom hela registret. 
Haha
Men det är så roligt att höra på och hon tycker att det är roligt när hon kan göra sig förstådd.  
När vi var och handlade i förmiddags så pratade hon med alla som jobbade där och i kassan hjälpte hon mig att få upp varorna på bandet. Men vissa gick det inte riktigt med för de var för tunga. Sen när hon lyckades få ut en vara så berättade hon att den ju inte var tung. Kassörskan var rätt så road av henne och undrade om hon var runt 4 år med tanke på hur bra hon nu pratar. Hon blev väldigt förvånad när jag sa att hon bara är 2 1/2 år. 

Vår dotter är så himla klok och duktig på alla sätt ❤ Räknar, sjunger och rabblar upp alla färger osv.
Hon förvånar oss varenda dag och det är en stor lycka att få vara mamma till dig  ❤