Vilken utvecklings-vecka Colin haft!

   Den senaste månaden egentligen har Colin blivit så stor och mer och mer medveten om allt runt omkring sig. Han vet vad vi menar när vi säger något och försöker mer och mer att uttrycka sig för att göra sig förstådd! 


I måndags när vi åt frukt till mellis frågade jag Elise om hon ville ha äpple. Då säger Colin från ingenstans "äppel" jag bara gapade! Sen erbjöd jag dem banan och då sa han även banan! 

Frågar man honom om han har bajsat i blöjan till exempel så kan han svara ja eller nej beroende på om han gjort i byxan eller ej 😊

Kommer det en traktor utanför huset säger han det, bil och lastbil säger han bil till. Men det kommer säkert det också. 
Jag tycker att det låter som han försöker säga "tyke" också men är inte säker.
Frågar man vad vovven säger så svarar han "vovvovvov" 
Mamma, pappa men även mormor! 

Han kan peka och visa var mage, näsa, öron och ögon, fötter och mun 😊 
Ska man ta på honom strumporna försöker han sätta på dem själv, men ger mig dem rätt snabbt då han inte lyckas. 

Boll är ju favorit-ordet. Hittar han ingen boll kommer han och frågar oss efter den. Frågar man honom var bollen är säger han "borta". Haha så letar vi upp en av de många bollarna här. Helst hade han velat bära runt på alla samtidigt och blir jättesur när det inte går! Tar Elise en boll blir han vansinnig och skäller högt. (Hennes dockor är heliga för henne,  då kan hans bollar få vara det för honom) 

Han springer väldigt snabbt och speciellt när han tagit något han inte får! 

Den där lugna och "snälla" kille han var när han var liten har helt försvunnit. Han har en massa energi och vill gärna ha något att pilla med. Bära runt saker, pussla, bygga torn, köra med bilar, åka runt på bobbycar eller sin polisbil är också något han gillar. 
Bus händer dagligen! Bada i vattenskål en,  tömma skåp och lådor på grejer, klättra upp i vår säng för att tända sänglamporna, gå in på toa (om vi inte stängt dörren ordentligt) Där han hämtar toaborsten, drar ut toapapper samt slänger ner saker i badkaret! Klättrar upp på pallen vid vasken där han försöker (än så länge) att öppna kranen för att plaska i det vattnet. 
Ja listan kan göras väldigt lång! Kort och gott är han en riktigt busig kille som har mycket bus i kroppen. Man kan se på honom att han planerar något, den så kallade "bus-blicken"! Haha

Det är tur att han är så himla söt och go att man förlåter honom ❤

Underbara lediga dag!

   Denna dag har jag längtat efter! Väderprognosen visade kanonväder och jag skulle vara ledig. Först tänkte jag åka iväg och shoppa lite till barnen som de behöver, men insåg att det var bättre att njuta och stanna upp istället. 

En heldag tillsammans med mina fina barn hemma blev det. 

   Colin hade hur mycket energi som helst efter frukosten men Elise ville gärna sitta och kika lite på barnkanalen. Så vi satt i soffan en stund och sen gick jag ut för att öppna upp "växthuslådan" på altanen samt vattna odlingarna. Colin följde i vanlig ordning med efter för att se vad jag skulle göra och Tyke likaså. 
Colin hade siktet inställt på poolen för där hade han roligt igår! Men vi tömde den och använde vattnet till plantorna igårkväll. Jag försökte få med mig honom in igen men fick bära honom för han ville bli kvar ute. Kl 7 på morgonen är det inte så värst varmt ute än nämligen. Men det brydde han sig inte om. 
Efter att ha försökt underhålla honom inne men han bara sprang runt och retades med Elise så fick vi ut igen. 8.30 var det ganska varmt så vi fyllde poolen och tänkte att den skulle bli varm - något barnen inte brydde sig om. De skulle leka i vattnet ändå. 
Runt 10.30 var Colin helt slut så han fick en tidig middagslur idag. Elise och jag stannade ute och solade samt bara njöt av att vara. Jag gjorde lunch till oss och väckte Roger innan han skulle iväg till jobbet igen.
När Roger kört väckte jag Colin så han skulle få lite mat han också. Efter maten hade han bråttom ut igen och skulle hoppa i poolen. Så vi bytte om till uv-tröja och badbyxor och Elise fick uv-dräkt på sig. Som de badade! Elise hittade en pensel som hon "målade" trädäcket med vatten. Colin hoppade i och ut hela tiden och var överallt.
Vid 16 gick vi in och Colin kliade sig i ögonen redan då. Men efter ett bad inne kunde jag hålla honom vaken till 17.30 sen slocknade han. Jag är säker på att han kommer sova hur gott som helst inatt ❤
Elise blev övertrött och somnade inte förrän 20. 

Det är så mysigt att bara vara och landa ibland när livet är hektiskt ❤ Något som barnen är bra på att påminna en om.
Världens goaste barn har vi och fast att de ger en gråa hår ibland skulle jag inte vilja leva utan dem ❤

Gravid igen... eller?

  Ja folk i min omgivning verkar ju tro det. 

Jag fick frågan två gånger igår från två personer.... 

Men NEJ jag är inte gravid! 
Satte in en spiral 6 månader efter att Colin föddes och vi planerar inte heller att skaffa fler barn. 

Varför tar folk sig friheten att fråga något så känsligt?  
Jag kämpar med min vikt och är dessutom o en svacka just nu så det där får bara en att känna sig ännu längre ner... 

Så denna helgen äter jag choklad och struntar i allt runt om.