Hos öronläkaren med Elise

   Precis innan jul var Elise förkyld och hade en hemsk hosta. En natt hostade hon så mycket så att hennes trumhinna brast (?). På morgonen kom hon in till oss helt förtvivlad och berättade att det kom en massa blod från hennes öra. 
Just blod blir man ju extra rädd att se så jag ringde till helgmottagningen och fick en tid direkt. Väl där konstaterad läkaren att hon fått öroninflammation i båda öronen. Så hon fick antibiotika att ta i 10 dagar. 
3 dagar senare blödde det fortfarande rätt mycket från örat så vi ringde vårdcentralen och fick en tid. Där kom läkaren fram till att hon troligtvis hade fått en ovanlig bakterie i öronen så en annan sorts antibiotika behövdes i ytterligare 7 dagar. 
En vecka senare rann det brunt sekret från örat så vi ringde vårdcentralen igen! Där kunde läkaren se att det högra örat var nu bra men det vänstra som det kommit brunt sekret ifrån var inte helt bra. Han tog en odling på bakterien där i och skrev sen ut en droppar att använda istället. Han menade på att ibland tar inte antibiotika i tablettform allt utan man behöver behandla örat direkt.
Sen efter julhelgerna så ringde jag till Elise öronläkare. Hon har ju ett rör kvar I sitt vänsteröra som vi åker och kollar upp hos öronläkaren. Där fick vi en tid för en extra koll och den tiden var idag då.

Efter att ha berättat hela historien för henne så undersökte hon öronen och fick rengöra det örat med röret i för att kunna se bättre. Hon kunde se att det högra var helt normalt men det vänstra med rör I, där var trumhinnan något förtjockad. Men det var inte så konstigt eftersom hon haft en så ordentlig öroninflammation denna gången. 
Elise var som vanligt helt fantastiskt duktig.  Hon satt fint i stolen och fast att läkaren rengjorde örat med en minisug som måste kittlat jättemycket. 
Läkaren frågade om jag upplevde att Elise hör dåligt. Och det tycker jag faktiskt att hon gör. Hon pratar väldigt högt och hör ofta inte vad jag säger. Så läkaren skickade en remiss till en audiolog så vi får kollat upp det ordentligt. Bättre en gång för mycket än för lite! 

Håller tummarna för en friskare vår nu utan ännu fler öroninflammationer 😉

Kommentera här: