Det händer mycket på en vecka ❤

   Ibland händer det saker i barnens utveckling med ett språng. Det kommer gärna 2-3 saker samtidigt vissa gånger. 

Så har det varit den senaste tiden. 
Elise har lärt sig att klä på sig (nästan) helt själv. Idag lyckades hon att ta på sig strumpor-trosor-byxor och tröja helt själv! Jag gav henne kläderna och vips hade hon klätt på sig. Så stolt hon var och jag berättade hur duktig hon var ❤

Elise har ju varit utan blöja på dagarna, sen månaden innan hon fyllde 2 år. Men hon har inte velat att bajsa i toan/pottan utan väntar tills hon får på sig blöjan till kvällen när hon ska sova. 
Men förra veckan så köpte jag några nya filmer till henne och förklarade att varje gång hon bajsar på pottan/toan får hon en av de nya filmerna. Det var hon ju med på och ville ju väldigt gärna ha de nya filmerna! 
Efter att hon hållt sig i 3 dagar köpte jag microlax och gav henne. Det var svårt för henne eftersom att hon hållt sig så länge. Vi var på toan och hon blev stissig när hon inte kunde hålla sig mer. Men efter ett tag var hon ju tvungen och efteråt berättade jag hur duktig hon var och hon fick sin film. Samt berättade för pappa vad hon nu gjort. 
När det blev dags nästa gång väntade jag länge men till slut fick hon en microlax till. (Jag är försiktig med att använda det och vet att det inte är bra i längden)
Samma som förra gången så var hon stolt och jätteglad när hon fick sin film. 
Idag hände det äntligen! 
Hon sprang runt och ropade på mig att det var dags. Jag följde med henne in på toa och där satt hon avslappnat och gjorde vad hon skulle. Inget skrik eller gråt alls och ni kan tro att hon växte efteråt! 
Jag är så stolt över henne och det är en sån lättnad att det funkar. 

Innan strumporna hamnade på fötterna


Hennes tal blir bättre och bättre för varje dag känns det som. Hon förklarar och berättat vad hon tycker och tänker. Det är så roligt att lyssna på och jag har längtat efter att göra det. 
Jag måste bli bättre på att skriva ner det hon säger för sånt är jättekul för henne att läsa sen. 

En sån fröjd det är att vara mamma till dig ❤

Kommentera här: