Vilken utvecklings-vecka Colin haft!

   Den senaste månaden egentligen har Colin blivit så stor och mer och mer medveten om allt runt omkring sig. Han vet vad vi menar när vi säger något och försöker mer och mer att uttrycka sig för att göra sig förstådd! 


I måndags när vi åt frukt till mellis frågade jag Elise om hon ville ha äpple. Då säger Colin från ingenstans "äppel" jag bara gapade! Sen erbjöd jag dem banan och då sa han även banan! 

Frågar man honom om han har bajsat i blöjan till exempel så kan han svara ja eller nej beroende på om han gjort i byxan eller ej 😊

Kommer det en traktor utanför huset säger han det, bil och lastbil säger han bil till. Men det kommer säkert det också. 
Jag tycker att det låter som han försöker säga "tyke" också men är inte säker.
Frågar man vad vovven säger så svarar han "vovvovvov" 
Mamma, pappa men även mormor! 

Han kan peka och visa var mage, näsa, öron och ögon, fötter och mun 😊 
Ska man ta på honom strumporna försöker han sätta på dem själv, men ger mig dem rätt snabbt då han inte lyckas. 

Boll är ju favorit-ordet. Hittar han ingen boll kommer han och frågar oss efter den. Frågar man honom var bollen är säger han "borta". Haha så letar vi upp en av de många bollarna här. Helst hade han velat bära runt på alla samtidigt och blir jättesur när det inte går! Tar Elise en boll blir han vansinnig och skäller högt. (Hennes dockor är heliga för henne,  då kan hans bollar få vara det för honom) 

Han springer väldigt snabbt och speciellt när han tagit något han inte får! 

Den där lugna och "snälla" kille han var när han var liten har helt försvunnit. Han har en massa energi och vill gärna ha något att pilla med. Bära runt saker, pussla, bygga torn, köra med bilar, åka runt på bobbycar eller sin polisbil är också något han gillar. 
Bus händer dagligen! Bada i vattenskål en,  tömma skåp och lådor på grejer, klättra upp i vår säng för att tända sänglamporna, gå in på toa (om vi inte stängt dörren ordentligt) Där han hämtar toaborsten, drar ut toapapper samt slänger ner saker i badkaret! Klättrar upp på pallen vid vasken där han försöker (än så länge) att öppna kranen för att plaska i det vattnet. 
Ja listan kan göras väldigt lång! Kort och gott är han en riktigt busig kille som har mycket bus i kroppen. Man kan se på honom att han planerar något, den så kallade "bus-blicken"! Haha

Det är tur att han är så himla söt och go att man förlåter honom ❤

Kommentera här: