Freya 8 mån

   Den 27/12 blev vår minsta prinsessa 8 mån. BVC var hemma hos oss nån dag efter och mätte henne till 71,5 cm (+1,5 cm) 8890 g (+ca 600g). 
 Alltid lika go och glad är hon ❤
Sedan sist har hon nu lärt sig krypa! Dock gör hon det lite halvdant! Hon drar sig fram på rumpan ett tag och sen kryper hon med ena benet ut för att sen krypa som vanligt. Vi får se vilken stil hon till slut bestämmer sig för. 
Nätterna just nu är verkligen olika. Ett par veckor så har hon vaknat runt 4 gånger per natt och jag har varit helt slut... Men när BVC var här så pratade vi om att få in bättre rutiner på dagarna med sovstunderna. Gå upp runt 7 och sen äta frukost och vara vaken ett par timmar för att sen sova igen. Då får man till den där sovstunden på eftermiddagen också. För som det varit innan har hon gärna somnat om när hon vaknat och ammat vid 5-6. Ibland ända till 9! Vilket gör att hon somnar första gången strax innan 12 och sover när hon egentligen skulle varit vaken för att kunna sova en stund på eftermiddagen - ja ni hör själva! Så detta försöker vi nu med. 
De senaste 2 nätterna har hon peppar peppar sovit hela! Sen har natt ingen på kvällen gått så mycket smidigare också. Innan så kunde hon skrika mellan 30-90 min innan hon äntligen somnade och var helt utmattad. Så håll tummarna för att detta fortsätter nu!

Freyas matvanor nu vid 8 mån då?
Ja vi har helt gett upp att få i henne burkmaten från butiken. För hon spottar bara ut den och jag slänger typ allt jag värmer eller så äter Tyke upp det. Vilket ju inte riktigt är meningen! Så hon får helt enkelt äta den maten som vi äter men mindre kryddat osv. Det funkar riktigt bra faktiskt. Hon stoppar i sig det mesta och även om hon inte lyckas få i sig allt så är hon väldigt nöjd och tuggar glatt. Så himla skönt!
Hon får alltid gröt till frukost och sen oftast innan hon ska sova första luren  så får hon amma lite. (Brösten brukar va rätt fulla om hon inte ammat på natten och jag inte vågat amma när jag väckt henne då hon troligen somnar om igen) 
När hon sen vaknar får hon typ keso, lite hemmagjort fruktmos, en macka med Leverpastej, pannkaka på vällingpulver gillade hon också. 
Sen hi ner hon med nåt mål till innan hon somnar igen nån timme. Här brukar hon sova kortare tid än på förmiddan.
Sen äter vi middag och då får hon smaka på det. 
Runt 18-19 får hon kvällsgröt/välling och ibland somnar hon till tutten eller så somnar hon i sin säng när hon ammat klart. 

Det är svårt att släppa amningen helt än eftersom hon vägrar flaskan. Dock så gillar hon att dricka välling ur en åipmugg så det tränar vi på varje dag. Förhoppningsvis kommer hon att gilla det så mycket sen så att hon vill dricka ur den vanliga flaskan. 
Jag ammar så länge som hon behöver det, nån månad till gissar jag på. 

Härom kvällen fick hon köttbullar och potatis, det gillade hon jättemycket! 

Annat i hennes utveckling är att hon säger mamma jättemycket och man blir så varm i hjärtat när man hör det ❤
Hon klappar med händerna
Ställer sig upp, om hon får lite hjälp, mot oss och soffa bord m.m. Snart dags att plocka undan allt i ögonhöjd! Haha
Imorgon tänkte jag sätta in hennes andra bilstol... Det börjar verkligen bli dags nu! Även om det är sjukt smidigt med babyskyddet, att kunna klicka det på chassit på vagnen. Lätt att bära henne med sig när hon somnat i bilen osv. Men men, nån gång så måste man ju...

Nu ska jag sova ❤

Kommentera här: