Freya 9 mån

   Igår blev Freya hela 9 mån!
Nu har hon varit lika länge på utsidan som på insidan av mig. (Eller egentligen inte riktigt än eftersom hon gick över tiden med 7 dagar 😉)

Goa tjejen med Elise gamla mössa ❤ Är så glad att jag sparade den.

Det har hänt så sjukt mycket denna månaden! Hon är riktigt snabb när hon tar sig fram över golvet, dock kryper hon inte utan skuttar fram med armarna o rumpan bara. Men det kommer nog nån gång. 
Hon visar mer vad hon vill ha och inte ha. Som när man matar henne och hon vill ha vatten så pekar/viftar hon mot sin pipmugg. 
Hennes hår blir tjockare och tjockare och snart kan man nog sätta upp en totte i det. 
Hon åker i en större stol i bilen nu och kan även sitta i kundvagnen väldigt stabilt. 
Hon roar sig väldigt mycket själv med både leksaker och enklare saker som påsklämmor, lock, strumpor osv. Det krävs inte så mycket avancerade saker än. 
Äntligen har jag fått henne att dricka välling ur flaska! Det tog bara 9 mån! Haha. 

För 9 månader sen såg jag ut såhär!


Maten om dagarna ser ut såhär
-Ammar oftast eftersom det är enklast innan Elise och Colin ska upp och iväg till skolbussen. Men på helgen blir det gröt eller välling.
Gröt blir oftast nästa mål om hon inte ätit det till frukost. Då får hon keso eller macka o nån smoothie
Sen somnar hon 1-2 tim
När hon vaknar får hon lunch. Som lite stekt ägg med skinka och ost, eller något annat att plocka i sig. 
Sen brukar hon hinna med en flaska välling innan hon ska sova en stund igen.
När hon vaknar brukar det vara lagom till vår middag och då får hon samma som oss om det inte är något som är starkt kryddat. Hemmagjorda köttbullar är favoriten än så länge. Köttfärs går också hem. Hon är väldigt duktig på att tugga innan hon sväljer så det är skönt. 
Innan det sen är dags att sova för natten får hon antingen gröt eller välling. Sen ammar hon medan hon blir nattad och ibland somnar hon till bröstet ibland i sängen när hon släppt. 

Vi fasar ut amningen mer och mer men så länge hon vill ha får hon. Det känns mer naturligt och enklare att sluta såhär än tvärt. Både för hennes och min skull ❤Dock så har hon ratat det högra bröstet så mycket nu att det nästan sinat. Så hon ammar bara på det vänstra dagtid. På natten ger jag henne från höger eftersom hon isf liggammar på den sidan. Jag inbillar mig att det bidrar till att hon somnar om utan bröstet nu på natten. Då hon märker att där ändå inte är så mycket i det 😉
Sömnen går bättre och bättre. Hon sover ungefär 50/50 hela nätter eller så vaknar hon en gång. 
Roger kan oftast natta om henne enkelt också, något som varit nästintill helt omöjligt innan. 

Med Elise andra gamla mössa och Colins första skor ❤

Kommentera här: