Diagnos Celiaki

Fantastiska, snälla, goa och omtänksamma men också envisa Elise ❤️ 
Sen hon var 3 år ungefär har hon haft problem till och från med förstoppning. Jag har varit hos läkare flera gånger och fått utskrivet medicin mot det men det är bra ett tag och sen kommer det tillbaka igen. Vi var även hos skolsköterskan innan sommaren och hon sa precis som de andra att det är ett psykiskt problem. Att hon håller sig medvetet och sen får ont för att hon inte bajsar som hon ska. 
Men så för 2 v sedan så sa en tjej i min klass att hennes 5åriga son haft liknande problem. Mamman hade stått på sig och krävt att de måste ta mer ingående prover för att få svar på vad som orsakar hans besvär. Då visade det sig att han hade Celiaki. Så det var ju inte konstigt att han fått gå o ha så ont i magen o haft problem med förstoppning. 
När jag hörde det så tänkte jag att de kanske borde testa Elise för det också. Så när jag kom hem ringde jag vårdcentralen och de verkade inte så övertygade om att de skulle ta de proverna på henne. Men  vi fick en tid några dagar senare och läkaren lyssnade på vad vi sa och Elise berättade också. Han trodde inte heller på att det kunde vara celiaki men han ville ändå testa henne för det. Som vanligt är Elise extremt modig i såna här situationer och fick lämna 2 rör med blod och det gjorde hon så bra. Satt fint och bara lät sköterskan ta provet. Är så stolt över henne ❤️ Med oss hem fick vi medicin som skulle hjälpa henne att bajsa och den har verkligen hjälpt. 
I måndags eftermiddag ringde läkaren och berättade att proverna visade att Elise är glutenintolerant, att hon har celiaki. Den lättnaden när han sa att min magkänsla var rätt den var så skön. Att nu efter så många år av problem äntligen få reda på varför hon mått som hon gjort. Men samtidigt känner jag mig som en dålig förälder som inte tryckt på vården mer så hon hade kunnat få denna diagnos tidigare... 



Fina Elise ❤️ om du bara visste hur mycket vi älskar dig ❤️
Hon tog det hela så himla bra och kände nog först att det var väldigt jobbigt men också att det nog var rätt skönt att få veta vad som är fel. 
Dagen efter hade hennes fantastiska lärare fixat så hon fått glutenfri mat. Sen ringde skolköket runt så att hon skulle få glutenfri mat hela denna veckan i väntan på att intyget från läkaren. Jag tror att hon tycker det är lite spännande att få annan mat i skolan som de andra inte får och att hon känner sig lite speciell ❤️