Helgen avklarad!

   I fredags var vi hemma hos Rogers mormor och morfar på kalas för att morfar fyllt år. Vi fick jättegod mat och efterrätt tillsammans med trevligt sällskap. Eftersom både jag och Roger skulle upp och jobba på lördagen så stannade vi till ca 23. Sen somnade vi gott när vi kom hem.
   På lördagen jobbade jag 12-17.30, då hade Roger städat och fixat så att mamma och pappa kom och åt grillat hos oss. Vi åt både fläskytterfile och kycklinglår, så gott det var och vi blev alla jättemätta och nöjda.
   Igår söndag, var det dags för jobb igen och det blev 10.30-15. Roger var iväg och tränade pingis och fotboll när jag kom hem så jag rullade ihop 1 ½ kilo köttbullar som han åt sen. Själv stekte jag två hamburgare innan dess för jag var jättehungrig! Det blir till att äta köttbullar för mig idag istället.
 
   Sista timmen i lördags på jobbet och hela söndagen har jag dragits med en massa sammandragningar. Det är ju helt normalt men det känns läskigt när kroppen gör så. Stress ska ju göra det värre och att stressa ner på jobbet är inte det enklaste! När där är en massa kunder i kö och alla kassor är öppna kan man inte riktigt slappna av. Men jag kände speciellt igår att jag lyckades stressa ner när det drog på som mest i magen. Jag är van vid ett högt tempo och har inga problem med att jobba så, men när man måste vänja av sig själv med det när kroppen säger ifrån är det inte så lätt! Jag trivs bäst med att jobba när det går i tempo och man har att göra :)
Jag har inte haft så många sammandragningar idag och inte lika kraftiga, ska försöka att ta det lugnare idag när jag är ledig. Fuji och jag ska mysa och gå en runda är tanken. Om en timme eller så när jag ska gå bort till mamma och pappa för att släppa ut busarna där.
 
  Magen är verkligen tung nu, den är i vägen hela tiden mer eller mindre. Att vända sig i sängen är nu väldigt svårt och man får böka runt ordentligt. Roger sa igår att jag blir av med den om 5 veckor ungefär och frågade om det skulle bli skönt. Samtidigt som det blir tomt utan att känna sparkar osv hela tiden så ska det bli så kul att få träffa denna lilla människa, vår dotter <3 Vi har väntat så länge och är så nyfikna på vem hon kommer att likna av oss och vad hon fått av vem!
   Ibland kan jag ärligt talat vara rädd för hur jag ska klara av min mammaroll! Jag har ingen aning om vad som väntar mig och hur jobbigt och tufft det kommer att bli. Det kanske blir enklare också men jag är i allafall inställd på att det ska bli jobbigt så kan det bara bli lättare.
 
   Idag har jag 19 dagar kvar innan jag ska gå på mammaledighet och det är även bara 20 dagar kvar tills min bästa vän ska gifta sig med sin Robin! Vad jag ser fram emot det, ska bli så himla roligt :)
 
Ha en bra dag alla för det ska jag ha :)
// Marica
 
Nellie vill alltid ligga så nära som möjligt när jag är där och släpper ut dem. Även om det innebär att hon ligger mitt i den varma solen!
 

V 34 <3

   I tisdags kväll tog Roger bilder på mig och Bulan men de blev jättesuddiga så jag vill inte lägga upp dem. Kanske kommer det en bild idag om jag kommer ihåg det. Annars får ni vänta till nästa vecka ;)
Hela förra veckan hade Roger semester och det var så mysigt att bestämma på morgonen vad vi skulle göra av dagen. Jag jobbade bara på tisdagskvällen och då passade Roger på att åka och träna.
 
   6 veckor kvar, knappt 1 ½ månad! Kroppen känns tyngre och tyngre nu för varje dag och vissa dagar känner jag mig öm precis överallt. När jag vaknar på morgonen är det som värst, har jag sovit på sidan känns det bättre. Men om jag lagt mig på ryggen blir jag både yr och jätteöm när jag ska resa mig upp. Innan jag blev gravid sov jag nästan alltid på rygg så det är svårt att vänja kroppen vid att sova på sidan! Speciellt om jag vänder mig i sömnen.
   Nästan varje dag tar jag mig en vilostund på 30-90 minuter, det beror på hur länge jag kunnat sova på natten och vad jag gjort under dagen. Ibland är jag pigg på kvällen fast att jag inte sovit någonting under dagen.
   Kissar gör jag verkligen hela tiden känns det som! Jag är mer törstig än annars och dricker ju mer, sen är det ju varmare nu på sommaren så vätskan behöver jag ändå. Ibland måste jag upp på natten men oftast klarar det sig till morgonen. Dock är det rätt så akut när jag vaknar!
  
I tisdags så fyllde Fuji år förresten! Hela 5 år gammal blev han!
Det firade han och Roger med pizza till middag, jag jobbade kväll. Han uppskattade det jättemycket, ja båda två egentligen!
 
Idag ska jag tvätta och städa lite och sen gå och släppa ut mammas hundar. Hoppas att det är fint väder då så att jag kan få lite sol på mitt bleka ansikte och ben!
Kanske blir det en powernap i deras soffa på altanen också ;)
 
Ha en bra torsdag!
// Marica

Ultraljud!

I torsdags så var vi på ultraljud igen och fick sen vår lilla tjej <3
Allt var bra och moderkakan hade följt med upp som de skulle och ska inte vara ett hinder för att kunna föda normalt. Hon låg även med huvudet neråt.
Sköterskan konstaterade igen att det absolut var en liten tjej vi väntar, känns bra att veta nu när vi köpt en massa rosa kläder och tillbehör ;)
Hon vägde runt 2,2 kg och kommer att väga ca 3,8 kg när hon är färdigbakad, så det är ingen liten bebis vi väntar på!
På den första och andra bilden ser ni henne framifrån och sen på den tredje från sidan i profil :)
Det ska bli så kul att se hur hon ser ut när hon kommer <3
// Marica